6 مزیت کاربرد سقف عرشه فولادی در سازه های بتنی
قبل از بکار بردن متدهای جدید در صنعت ساختمان سازی، مهندسین یا کارفرمایان برای ساختمان و یا پروژه های خود، دچار مشکلات بسیاری از جمله هزینه های بسیار، وقت گیر بودن ساخت و امنیت پایین سازه ها میشدند. پس از آن معماران و تولید کنندگان مصالح دو اصل بسیار مهم را در صنعت ساختمان سازی بکار بردند. این دو اصل، اجرای سریع و به حداقل رساندن وزن سازه و صنعتی سازی می باشد.
در تمامی ساختمان ها، سقف سازه تاثیر بسزایی در سرعت ساخت ساختمان دارد. در اجرای سقف به روش های جدید، پروژه در دوره زمانی کوتاه و بسیار مناسب اجرا می گردد. سقف عرشه فولادی روش جدیدی در اجرای سقف سازه ها می باشد که امروزه طرفداران زیادی در سطح کره زمین پیدا کرده است. در این مقاله به 6 مزیت کاربرد سقف عرشه فولادی در سازه های بتنی می پردازیم.
سقف عرشه فولادی در سازه ها چیست؟
سقف عرشه فولادی در سازه ها، با ورق گالوانیزه ذوزنقه ای آجدار که ظاهری مواج داشته و به روش نورد سرد تولید میشود. این ورق ها، توسط تیرچه های به کار رفته روی سقف به عنوان محافظ و یا عایق استفاده و پشتیبانی میشود. یکی از دلایل استفاده از آن هم سرعت بالای اجرا و کاهش وزن ساختمان است.
6 مزیت کاربرد سقف عرشه فولادی در سازه های بتنی
-
سرعت بالای تولید و اجرا
سرعت بالای تولید و اجرا سقف عرشه فولادی یکی از مزیت های اصلی آن به شمار می آید. ورق های گالوانیزه به کار رفته در این سقف ها، قبلا تولید شده اند و آماده اجرا می باشند که با استفاده از یک جرثقیل ساده آنها را بین طبقات جا به جا می کنند. همچنین سرعت بالای تولید و پوشش آنها، امکان بتن ریزی چند سقف به صورت همزمان را فراهم می کند و این امر مدت زمان ساخت را به شدت کوتاه خواهد کرد.
با افزایش سرعت اجرا ساختمان ها، مهندسین و معماران به سمت به کار بردن سقف عرشه فولادی در سازه های خود کرده اند. در ادامه این مقاله به مراحل تولید و اجرای سقف عرشه فولادی می پردازیم.
-
سبک شدن وزن سازه
از مزیت بعدی سقف عرشه فولادی می توان به وزن سبک آن اشاره کرد. این ویژگی باعث می شود تا حمل و نقل آنها راحت تر انجام شود. یعنی بدون نیاز از ماشین آلات سنگین، با استفاده از نیروی انسانی بشود به راحتی جا به جا کرد. همچنین این امر باعث می شود وزن نهایی سازه کاهش یابد. درنهایت هزینه های تولید، نصب و ساخت سازه های بتنی می تواند کمتر از اکثر سیستم های دیگر باشد.
استفاده از سقف عرشه فولادی در سازه ها، در مرحله ی بتن ریزی موجب صرفه جویی در مصرف بتن می شود؛ در نتیجه وزن نهایی سازه کم می شود و بتن ریزی تا حد زیادی کاهش می یابد.
-
مقرون بصرفه و ارزان
سقف های عرشه فولادی همانطور که بالا به آن اشاره شد دارای سرعت اجرای بیشتری می باشد و همین امر در کاهش زمان به صرفه تر است و از نظر هزینه ها نیز مناسب تر می شود. در اجرای این سقف ها، میلگردهای کششی، تیرهای فرعی و قالب بندی کاملا حذف می شود و نیازی به استفاده از آنها نمی باشد.
در کل می توان گفت با استفاده از این سقف ها، حدود 10 تا 15 درصد در مصرف بتن و 10 تا 30 درصد در مصرف فولاد صرفه جویی می شود. همچنین امکان بتن ریزی و سقف گذاری در تمامی طبقات در این نوع سقف ها به طور همزمان امکان پذیر است؛ که همین امر موجب کوتاه تر شدن ساخت پروژه و در نهایت کاهش هزینه ها می شود.
-
مقاوم در برابر آتش سوزی و شرایط جوی
سقف های عرشه فولادی در برابر آتش سوزی و شرایط جوی مقاوم می باشند. آزمایش های صورت گرفته در این سقف ها به دو روش ساده و طراحی در برابر آتش انجام گرفته است؛ که در آن ها مقاومت در برابر آتش سوزی را براساس ضخامت بتن، شبکه آرماتور حرارتی و آرماتور تقویتی که در هر فرو رفتگی از مقطع ورق فولادی است اندازه گیری کرده اند و که طبق روش های ذکر شده، سقف های عرشه فولادی مقاومت خوبی در برابر آتش سوزی نشان می دهند.
در این سقف ها به علت استفاده از پوشش گالوانیزه روی ورق ها، در تمامی شرایط آب و هوایی قابل استفاده می باشد. همچنین با وجود داشتن ماندگاری قالب ها، در هنگام زلزله یا ریزش آوار اتفاق نمی افتد و خطر سقوط تجهیزات از بین می رود.
-
زیبایی ظاهری و مدرن بودن
یکی دیگر از مزایای استفاده سقف عرشه فولادی در سازه، زیبایی ظاهری و مدرن بودن آن است. به علت داشتن پوشش گالوانیزه و فرم های مختلف از لحاظ بصری جذاب می باشد. این خصوصیات علاوه بر دوام بالای سازه و نگهداری آسان، زیبایی فوق العاده ای نیز ایجاد کرده است.
مقاومت کششی بالا، اصطکاک بتن و ورق فولادی، بکارگیری عایق های صوتی و حرارتی در سقف عرشه های فولادی، سبب طولانی شدن عمر سازه و مدرن شدن آن می شود.
-
کنترل وزن و استاندارد بودن
ورق های فولادی عرشه بدون نیاز به شمع بندی، قابلیت تحمل بار ها را حین اجرا دارد و می توان از آنها به عنوان سکوی کار نیز استفاده کرد. بکارگیری برشگیرهای استاندارد، یکپارچگی بیشتر دیافراگم های سقف و استفاده از بهترین نوع سقف کامپوزیت از موارد استاندارد بودن این سقف ها می باشد.
نکاتی که هنگام اجرای سقف عرشه فولادی باید دانست
قبل از بکارگیری سقف عرشه فولادی باید المان هایی چون: میزان مقاومت در برابر حریق، محدودیت سازه و ساخت و ساز، شمع زنی، موارد اقتصادی و میزان پتانسیل خوردگی ورق ها را مد نظر بگیرید. همچنین در اینجا به چند نکته هنگام اجرای سقف عرشه فولادی می پردازیم:
- از عرشه های فلزی می توانید برای برطرف کردن نیازهای ساختاری، اکوسیستمی و زیبایی استفاده کنید.
- قبل از استفاده از ورق سقف عرشه فولادی از میزان مقاومت آن در برابر حریق اطمینان حاصل کنید.
- روکش ورق ها، سازگاری آنها را در شرایط آب و هوایی تعیین می کند نه خود ورق ها.
- مدت زمان اجرای پروژه و میزان بارهای وارده به سازه، بر ضخامت ورق ها تاثیر بسزایی دارد.
معایب سقف عرشه فولادی
- استفاده سقف عرشه فولادی در اسکلت های بتنی به نسبت سایر موارد سخت تر می باشد و برای انجام آن باید تمهیدات خاصی را در نظر گرفت.
- از مهم ترین نقص این سقف ها می توان به نصب نادرست یا استفاده از ورق های نازک و بی کیفیت اشاره کرد، که همین امر سبب احتمال لرزش سقف و انتقال صوت می شود.
- این نکته را هم باید در نظر داشت که اکثر کارگران و استادکاران با سیستم اجرا و نصب این نوع سقف ها آشنایی ندارند، در نتیجه به نیرو متخصص و ماهر جهت اجرا آن ها نیاز است که خود هزینه بالایی را به پروژه تحمیل میکند..
- تمام جوش ها باید توسط ناظر کنترل شود تا مقاومت سازه تغییر نکند.
قیمت ورق سقف عرشه فولادی
قیمت سقف عرشه فولادی مانند دیگر اجزای یک ساختمان به قیمت روز مصالح بستگی دارد. ما در اینجا به مهمترین فاکتورهای تعیین کننده در قیمت سقف عرشه فولادی می پردازیم.
- خصوصیات فیزیکی مانند: ضخامت ورق گالوانیزه به کار رفته در سقف عرشه فولادی
- خصوصیات شیمیایی مانند: استفاده از فلز جهت پوشش دهی و آلیاژ استفاده شده.
- پوشش رنگی ورق مانند: سیستم رنگ زدگی
کلام آخر
شرکت سریر صنعت امیر تولید کننده عرشه فولادی ، نبشی فرمینگ ، تسمه فولادی ، پروفیل z ، نوارهای فولادی و چهار چوب فلزی فرانسوی با بهترین ورق های فولادی وبه روز ترین تجهیزات ، با توجه به نیاز و درخواست مشتری می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.